Održana redovna izvještajna Skupština MIZ Kozarac

Podijeli objavu


U nedjelju 28.02.2021. iza ikindije namaza  u džematu Hadžići, održana je redovna izvještajna Skupština MIZ Kozarac.

Skupština je počela učenjem ašereta od strane imama domaćina Hafiza Muharema ef. Šeperovića, a nakon toga je izabrano radno predsjedništvo u sastavu: Jasmin ef.Glamočanin, predsjednik i Zijad Hadžić, član.

 

Nakon uvodnog obraćanja i utvrđivanja kvoruma od strane predsjedavajućeg Skupštine usvojen je dnevni red.

Na skupštini su  usvojeni vjersko-prosvjetni izvještaj, te godišnji izvještaji o radu odbora medžlisa Islamske zajednice za 2020. godinu(Fond solidarnosti, Memorijalni centar Kamičani-Kozarac, Islamski Kulturni centar Kozarac) sa općim smjernicama za rad u 2021. godini. Također, članovi skupštine su dali saglasnost na Izvještaj o radu medžlisa i materijalno-finansijskom poslovanju za 2020. godine, te plan budžeta  za 2021. godinu.


Svi d
žematski zastupnici su na kućne adrese i na vrijeme dobili materijale sa svim izvještajima o radu Medžlisa, kako bi iste mogli detaljno analizirati, te konstruktivno razgovarati o svim eventualnim pitanjima.  Iako su od ove godine svi izvještaji od strane nadležnih službi Rijaseta IZ unificirani i imaju reduciranu formu. Sve ove izvještaje su podnijeli: Hafiz mr. Amir-ef. Mahić, glavni imam, i h.Teufik Kulašić, predsjednik medžlisa svaki iz svog djelokruga djelovanja.

Na kraju ašere je proučio Hafiz Muharem ef.Šeperović, a dovu glavni imam Hafiz Amir ef.Mahić.

Zahvaljujemo se džematu Hadžići, na čelu sa imamom Hafizom Muharem ef. i Zijadom Hadžićem na prelijepom dočeku i organizaciji Skupštine uz dovu Svemogućem da ih pomogne u njihovom daljnjem radu.

Amin!

 

 

 

 


Podijeli objavu
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x