Formiran organizacioni odbor za organizaciju šehidske dženaze za žrtve Prijedora

Podijeli objavu


U prostorijama Islamskog centra “Kamičani” u Kozarcu održana je konstituirajuća i prva sjednica Organizacionog odbora za održavanje kolektivne šehidske dženaze za žrtve Prijedora 20. jula 2021. godine u memorijalnom centru “Kamičani” u Kozarcu.


Na ovoj sjednici je konstituisan ovogodišnji saziv organzacionog odbora, te usvojen poslovnik o radu, hodogram aktivnosti i razgovaralo se o zaključcima prošlogodišnje organizacije ovog događaja.

Za predsjednika Organizacionog odbora je izabran muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, a članove odbora čine hafiz Amir-ef. Mahić, Husein-ef. Velić, dr. Mujo Begić, Ajdin Varmaz, Teufik Kulašić, Sead Hodžić i Ibrahim Kahrimanović. Za sekretara Organizacionog odbora je izabran Nazif Horozović.

“Danas smo u Kozarcu održali konstituirajuću sjednicu Organizacionog odbora za program povodom kolektivne šehidske dženaze za žrtve Prijedora. U proteklom periodu smo aktivno radili na pripremi prostora za budući memorijalni centar, kao što smo radili i na novim sadržajima koje ćemo pripremiti za 20. juli ove godine. Svakako da očekujemo da će se stanje u našoj zemlji sa pandemijom korona virusa stabilizirati, a spremni smo i na druge varijante u slučaju da se stanje ne promijeni. I protekle godine Organizacioni odbor je uradio veliki posao, a ove godine očekujemo još bolji i kvalitetniji program sa brojnim kulturnim, vjerskim, sportskim i edukativnim sadržajem.” – izjavio je muftija Kudić.

Na sjednici je hafiz Amir-ef. Mahić izvijestio pristune o aktivnostima u vezi izgradnje memorijalnog centra “Kamičani” gdje će se klanjati dženaze i održavati centralni program 20. jula. Zajedno sa sa nadležnim uredom za urbanizam pri Rijasetu IZ u BiH, će se okončati idejno rješenje memorijalnog centra uz učešće i asistenciju najvećih svjetskih stručnjaka iz oblasti projektovanja memorijalnih centara u Evropi.

muftijstvobihacko.ba


Podijeli objavu
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x