“Mreža mladih” MIZ Kozarac zasadila ukrasno drveće povodom mjeseca rođenja Muhammeda a.s.

Podijeli objavu

 

Povodom nastupanja mjeseca rebiu-l-evvela, mjeseca rođenja posljednjeg poslanika Muhammeda a.s., i povodeći se za hadisom u kojem Božiji poslanik, s.a.v.s. kaže: “Ako musliman zasadi voćku, pa sa nje budu jeli ptice, čovjek ili životinja, to mu se računa kao sadaka”, danas je”Mreža mladih” MIZ Kozarac zasadila sadnice ukrasnog drveća na šehidskom mezarju u Kamičanima.

“Let’s Do It”- milion sadnica za 1 dan je akcija sadnje drveća koju “Let’s Do It” tim BIH provodi svake godine sa ciljem povećanja svijesti naših građana o važnosti sadnje drveća za čovjeka i višestrukoj koristi po okolinu.

Partneri i prijatelji naše aktivnosti su EU Info Centar i Delgacija Evropske unije u BIH, koji su obezbjedili sadnice i sav dodatni materijal za sadnju.


Zahvaljujemo se našoj vrijednoj omladini koja je učestvovala u ovom harli projektu, a posebno našim incijatorima ove akcije mladom bračnom paru, našim članovima Aliji i Medini Nukić, moleći Allaha dž.š., da nam ovo hairli djelo upiše kao trajnu sadaku i da bude od koristi budućim generacijama, a našim šehidima da Gospodar Svemogući podari deredže šehidske.

Amin!

 

 

 


Podijeli objavu
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x