Mektebski izlet

Podijeli objavu

Danas je u organizaciji MIZ Kozarac održan mektebski izlet na odmaralište Vrše u Sanskom Mostu.

U 08:00 sati 160 mektebskih učenika zajedno sa svojim muallimima,  krenulo je iz našeg Kozarca prema Sanskom Mostu.

Nakon jednosatnog putovanja, uzbuđena mladež je stigla na odmaralište Vrše u Sanskom Mostu, gdje se u uvodnom dijelu obratio nas glavni imam hafiz mr. Amir ef. Mahić koji je poselamio sve prisutne, i najavio sportse i edukativne sadržaje u kojima će se naše mekteblije takmičiti.

Naš vrijedni Almir Blažević, vlasnik “SUR SAHARA” je bio zadužen za hranu i čitavo vrijeme je pravio sendviče i hamburgere za sve prisutne.Molimo Allaha dž.š. da ga nagradi za njegovo hailri djelo, moleći Allaha da ga poživi i pomogne u njegovom životu i radu.

 

Potom se pristupilo sportskim igrama koje su se odvijale u nekoliko disciplina i to: nogomet, trčanje na 100 metara, nošenje jajeta u kašici, odbojka, i mnogi drugi.

 

 

 

Nakon što su sportske igre privedene kraju, zajednički smo klanjali podne namaz, poslije kojeg je organiziran islamski kviz znanja.

 

Pred kraj našeg druženja naš glavni imam hafiz mr. Amir ef. Mahić, se kratko obratio mekteblijama. U svom predavanju istakao je važnost da djeca budu poslušna svojim roditeljima, i da sa njihovim postupcima  i ponašanjem njihovi roditelji budu sretni i ponosni, jer jedino će tako steći sreću i ovog i budućeg svijeta.

A potom je proglasio pobjednike i po sljedećim kategorijama:

Nogomet:  Džemat Hrnići

Trčanje na 100 metara: Lejla Mahić

Nošenje jajeta u kašici: Sumeja Mahić

Odbojka: Džemat Brđani

Islamski kviz znanja: grupa djevojaka sastavljena iz više džemata zajedno.

Svim pobjednicima uručeni su: pehari, medalje i prigodni pokloni za osvojena prva mjesta.

 

 

Na kraju sva naša djeca su se sretna vratila svojim kućama, sa željom da se u budućnosti ponovo organizira ovakvo ili slično druženje.

 

 

Molimo Allah dž.š. da nagradi sve one koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovo druženje organizira.

Amin!

 

 


Podijeli objavu

Ostavite komentar

avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o