MEDŽLIS KOZARAC I MEDRESA U CAZINU BOGATIJI ZA JOŠ JEDNOG HAFIZA: AJDIN OKIĆ POSTAO NOVI HAFIZ KUR'ANA

Podijeli objavu

U srijedu, 05. decembra 2018. godine, u Sarajevu je učenje Kur'ana napamet pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uspješno okončao Ajdin Okić iz Kozarca i time stekao časnu titulu hafizul-Kur'an.

Hafiz Ajdin je rođen 09. juna 2000. godine u Bihaću, od oca Jasmina i majke Emsude iz Kozarca. Osnovnu školu je završio u Kozarcu, mekteb u Kamičanima, a zatim je upisao medresu Džemaluddin-ef. Čaušević u Cazinu u kojoj je na završnoj četvrtoj godini. Hifz je učio pred muhaffizom hfz. Mehmedom-ef. Kudićem, profesorom Cazinske medrese, krajem 2016. godine, a okončao memorizaciju Kur'ana krajem februara 2018. godine. U narednom periodu je sistematizirao učenje Kur'ana i intenzivno se pripremao za polaganje pred Komisijom za hifz.

Učenje pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u BiH, koju su činili hfz. Ismet-ef. Spahić (predsjednik), hfz. Mensur-ef. Malkić (član) i hfz. Haso-ef. Popara, je otpočeo 21. novembra, te nakon uspješnog petanestodnevnog učenja okončao 05. decembra, tekuće godine.


Završnom učenju posljednjeg dijela Kur'ana, pored Komisije za hifz, prisustvovali pored roditelja, uže porodice i prijatelja i muhaffiz hfz. Mehmed-ef. Kudić, profesor iz medrese dr. Rifet-ef. Šahinović, njegov bivši muallim i glavni imam Medžlisa IZ-e Kozarac, Amir-ef. Mahić.

Hafiska dova mladome hafizu će se proučiti u džamiji u Kamičanima, u nedjelju 30. decembra 2018. godine, a bit će upriličena i u organizaciji Medrese Džemaludin-ef. Čaušević u Cazinu.
Čestitamo mladom hafizu, njegovim roditeljima, muhaffizu, te svima koji su ovom činu doprinijeli uz hajr dove na oba svijeta!

 


Podijeli objavu

Ostavite komentar

avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o