Posjeta Aktiva žena MIZ Zavidovići

Podijeli objavu

Danas, 27.10.2018. članice Aktiva žena MIZ Zavidovići, na čelu sa koordinatoricom muallimom  Azrom Đulan Kovačević posjetile su Kozarac i koordinatorice Odjela za brak i porodicu MIZ Kozarac. Po dolasku naše gošće su posjetile Šehidsko mezarje u Kamičanima, a zatim nakon klanjanja podne namaza uslijedio je zajednički program Aktiva žena En-Nisa i našeg Aktiva.

Na početku je milozvučnim glasom proučila ašere naša koordinatorica, muallima  Asmira Beganović.

Zatim  je riječi dobrodošlice uputila koordinatorica Refija Arifagić, te u kratkim crtama predstavila rad našeg Aktiva.
Horovi “En-Nisa” i “Bosna” su svojim prelijepim glasovima, naizmjenično izvodili ilahije u kojima su svi prisutni uživali.

Zahvalnost na gostoprimstvu je iskazala koordinatorica muallima Azra Đulan Kovačević i predstavila dugogodišnji rad  Aktiva MIZ Zavidovići.


Veoma lijepo i nadahnuto predavanje je održala prof. Adnana Deari koja je  govorila o ulozi žene, kako u porodici tako i u društvu.
Prije samog povratka, zajednički smo posjetili Staru kulu koja je stara tri stoljeća gdje je historijski čas o Kozarcu i njegovim znamenitostima održao prof. Amer Memić.

Od srca se zahvaljujemo na ovoj divnoj posjeti moleći Allaha dž.š. da naše sestre iz Zavidovića nagradi te da ovakvih susreta u budućnosti bude još više.

Munira Hrnić, koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Kozarac


Podijeli objavu

Ostavite komentar

avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o