Predramazanski susret Reisu-l-uleme sa mladima

Podijeli objavu

Na temelju plana rada za 2018. godinu, Uprava za vjerske poslove Rijaseta – Odjel za mektebsku nastavu i mlade, u saradnji sa Kancelarijom Reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, od 20 – 22. aprila 2018. god., organizuje Drugi dvodnevni predramazanski susret Reisu-l-uleme sa mladima koji će se ako Bog da održati u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku.

Na susretu se očekuje prisustvo mladih sa područja svih mešihata i muftiluka, a također očekuje se prisustvo i koordinatora ”Mreže mladih” Islamske zajednice, na nivou muftijstva i mešihata.

Za ovaj susret pripremljen je dvodnevni program koji će se realizovati u Elči Ibrahim-pašinoj medresi, a u kojem će kao uvodničari uzeti učešće nosioci najviših vjerskih dužnosti glavni imami, muftije i poznate ličnosti iz društvenog života. Drugi dan susreta mladima će se posebnom besjedom i porukom obratiti vrhovni poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Reisu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazović.

Upravu za vjerske poslove čini sretnom organizovanje ovakvog susreta, jer je rad s mladima misija i emanet kojeg želimo ponijeti odgovorno.

Izvor: islamskazajednica.ba


Podijeli objavu

Ostavite komentar

avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o