Nakon pokolja u Egiptu: Bizarni atentat na muslimanski um

Podijeli objavu

 Opširnije o terorističkom napadu na džamiju u Egiptu u Preporodu od 1. decembra, 2017. godine
Nakon pokolja u Egiptu: Bizarni atentat na muslimanski um

“هدايتكمأحبإلينامنقتلكم “

“Vaša uputa nam je draža nego da vas pobijemo”

Ovo je naslov prijetećeg pisma koje je cirkuliralo kao opomena mještanima sela Rawda u kojem su u petak tokom džuma namaza militanti ISIL-a (Vilajet Sinaj) pobili 305 klanjača.

Sivomaslinasti ćilimi džamije Rawda obojeni su krvlju nedužnih seljana mjesta Rawda zato što su se pokušali usprotiviti krvničkoj skupini koljača – pasa s dna džehennemskih – zalutale bagre koja je sebi umislila da dijeli Božiji sud: ko je vjernik, a ko nevjernik!  Prijetili su im i na kraju prijetnju ispunili da ne održavaju halke zikra i druge sufijske običaje… Svjedoci vele da su posljednje prijetnje bile vezane za učenje mevluda!

Znali su mještani Rawde za prijetnje, ali niko nije mogao ni zamisliti da će zločincima na um pasti da uđu u džamiju za vrijeme džuma namaza i počnu pucati po klanjačima, a jedan se, prema svjedočenjima, popeo na minber kako bi one starije pokosio ravno po prsima!

Za ime kojeg Boga, koje Upute i kojeg “pravog” islama?

Nažalost, neki misle da se tek tako jednostavno mogu isključiti generatori te ideologije pritiskom na dugme, kao što su se decenijama “na dugme” te ideje diseminirale i odgajale generacije misionara da rade na njihovom širenju. Problem je što su sada okolnosti nereda i državnog terora u Egiptu (abortiranje demokratskog pokušaja 2013.) dovele do situacije su te snage haosa počele sprovoditi u djelo upravo one postulate kojim su im glave punili šejhovi suženih pogleda.

Da, muslimani su najveće žrtve te opasne kancerogene ideologije i zbog toga što su dozvolili da budu zaraženi, a njihova ulema je odgovorna jer im nije pružila valjanu zaštitu od te zaraze.

Stoga je izjava “Vaša uputa nam je draža nego da vas pobijemo” bizarni atentat na muslimanski um ovog vremena jer mu je oduzelo logiku, suzilo ga na nivo ponavljanja mikroregulacija prošlosti vjerujući da islam vraćaju korijenima, a u stvarnosti ga udaljavaju milijardama svjetlosnih godina od njegove misije i suštine!

Zbog svega ovoga pokolj nad muslimanima u džamiji Rawda svojevrsna je prijetnja svim muslimanima svijeta, pa i  nama u Bosni jer smo pristali dozvoliti tom kancerogenom učenju da se nesmetano širi među nama.

Autor: Mirnes Kovač

 

Preuzeto sa portala: preporod.com 


Podijeli objavu
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x